Cykla till jobbet: hur du kan förbättra ditt företags image genom att främja cykling

Cykla till jobbet: hur du kan förbättra ditt företags image genom att främja cykling

Företag som uppmuntrar cykling till jobbet förbättrar hälsan för sina anställda, men också sin egen ekonomiska lönsamhet och sin image.


Enligt flera studier , arbetare som cyklar till jobbet är mer fokuserade, mer kreativa och mindre stressade.


Det finns dock psykiska och infrastrukturella svårigheter som begränsar användningen av cyklar. Det är här företag kan göra mycket för att uppmuntra cykling.


Folk cyklar inte av två huvudorsaker:

Rädsla för sin egen säkerhet,
Rädsla för att deras cykel ska bli stulen
Och när det gäller att cykla till jobbet är andra faktorer viktiga för att undvika att använda cykel som transportmedel:

1. För lång en resa

2. Ogynnsamma väderförhållanden,

3. Anländer svettig eller varm.

Frågan om säkerhet
När det gäller rädsla för sin egen säkerhet finns det inte mycket - något som ett företag kan göra direkt, men den kan alltid försöka etablera ett partnerskap eller en dialog med de behöriga myndigheterna för att främja säkra resor för sina anställda och leverantörer, sina besökare, sina gäster eller sina kunder.

Tillsammans kan de utforska infrastrukturinsatser för att göra det möjligt för människor som vill cykla till sina lokaler på ett säkert sätt.

Stöldfrågan
Rädslan för stöld av cykeln, för dess eget transportmedel , är ett problem som företaget kan lösa mycket effektivt genom att installera säkra stöd som cykeln kan fästas på. cykelns ram och inte bara hjulet.

Dessa fästen skulle ev. täckas rts av en markis för att förhindra att cyklarna utsätts för vädret, blir blöta i ett plötsligt skyfall och att sadeln överhettas, särskilt under soliga sommardagar.

Det är ännu bättre om platsen att butikscyklar finns inomhus, eventuellt med tillgång reserverad för cykelägare, för att göra stöldmöjligheten ännu mer avlägsen.

Slutligen skulle skyddsrummet kunna utrustas med eller placeras nära omklädningsrum med skåp för förvaring av hjälmar och personliga tillhörigheter, duschar och kanske en tvättstuga.

Cykeln är det mest effektiva sättet
För långt avstånd kan faktiskt vara ett hinder under vissa omständigheter. Men om vi tar med i beräkningen att mer än 60 % av resorna är mindre än 5 km och 70-80 % mindre än 10 km, inser vi att det i de allra flesta fall är falska föreställningar.
Vidare, för sträckor på upp till 6 km, är cykeln det snabbaste och mest effektiva transportmedlet i staden, eftersom den låter dig undvika att fastna i trafiken och enkelt kan parkeras nära din destination. De som väljer bilen tar däremot upp till 20 minuter på sig att hitta en parkeringsplats och tvingas ofta lämna bilen på gångavstånd från sin slutdestination.

Låt oss inte prata om den ekonomiska karaktären av att välja en cykel som inte behöver gas för att köra, och inte heller alla skatter och tillhörande kostnader (underhåll, försäkring, etc.) för en bil.


Väder
Angående ogynnsamma väderförhållanden vill jag citera Scoutgrundarens maxim att det inte finns något sådant som dåligt väder, bara dålig utrustning.

Med rätt utrustning och några knep (som också beskrivs i Bike to Work-guiden) kommer inte ens regn eller kyla stoppa oss.

Men, som vi sa Även ur denna synvinkel kan företaget som vill främja cykel-till-arbete tillhandahålla skydd och rum där människor som kommer med cykel kan byta om och torka sina kläder.

Detsamma gäller svett .

Om du väljer att använda en trampcykel kan de som inte kan byta till jobbet svettas mindre. Men om företaget trädde in genom att erbjuda möjligheten att fräscha upp sig i badet, byta om till kläder och kanske tvätta svettiga kläder, skulle allt motstånd mot att använda cykeln för pendling försvinna.

Tillbaka till blogg